Doporučujeme:

Zprávy - Hra na vraha

30. 10. 2022, 23:00

Premiéra již za pár hodin. Horor Hra na vraha si můžete pustit na našem YouTube kanále.


2. 10. 2022, 12:49

V pondělí 31. října bude mít na YouTube internetovou premiéru náš horor Hra na vraha z roku 2001. Pokud nechcete čekat nebo byste chtěli mít doma i jeho pokračování, můžete si zakoupit DVD v našem obchodě.

19. 3. 2015, 9:28

Na stránkách Horor-webu vyšla recenze na náš film Hra na vraha. Recenzována byla verze z DVD a film získal 25 %.

Zde je přepis recenze:

I v České republice máme vraha ve slasherové sérii - Jana Nováka.

Přiznám se, jak jsem v minulosti nesledoval nic moc českého, ani jsem nevěděl, že snímek „Hra na vraha“ existuje. Podle počtu hodnocení na ČSFD mám pocit, že jsem rozhodně nebyl jediný, protože film zde má v době psaní recenze skutečně minimum hodnocení (pouze šestnáct hodnocení a jen jeden komentář). Přesto se rozhodně z hlediska amatérského hororu jedná o snímek, který by neměl úplně pozornosti unikat, i když jeho kvality jsou prostě poměrně nízké, s tím se nic dělat nedá.

 Film začíná v podstatě jako „Evil Dead“, kdy parta přátel jede na chatu, aby si tam trochu užili. V tomhle směru film není nějak překvapivý a zhruba 90 % stopáže tvoří dialogy mezi postavami, které i díky herecké nezkušenosti nevyznívají nijak skvěle. Ale díky celkem dobré kameře (ve smyslu práce s ní, nikoli ve smyslu kvality obrazu, která je nízká) se povedlo některé scény natočit tak, aby to vytvářelo potřebnou atmosféru toho, že něco někde číhá. A také číhá – Jan Novák.

 Jan Novák, už podle jména, by mohl být takovým prototypem českého slasherového zabijáka. „Hra na vraha“ je také zamýšlena jako série, což potvrzuje druhý díl a snaha v současné době realizovat třetí, který by měl být alespoň vizuálně kvalitnější. Scénář je dokončen, alespoň jeho první verze, tak uvidíme. I když zde byla snaha vytvořit sérii, nic to nemění na tom, že „Hra na vraha“ je jednoduše ukázkou snahy, nikoli tolik umu, který je ještě limitován finančními prostředky.

 „Hra na vraha“ je skutečně přínosná hlavně v tom smyslu, že zde existuje touha mít vlastního, českého hororového zabijáka. „Hra na vraha“ ale i přes svou poměrně krátkou stopáž nedokáže vzbudit strach ani z toho, co vidíme, ani strach o postavy. Těch hororových okamžiků je strašně málo a naprosto zde chybí gore, které si představujete alespoň v tom jednom stříkanci krve. Jsem docela zvědavý, jestli se na „Hru na vraha“ bude jednou vzpomínat jako na začátek rozsáhlé série. V tom by byl asi její největší přínos, protože určitou mytologii film založil.

 Hodnocení: 25 %

Autor: Martin Štefko

21. 8. 2014, 18:24

Chcete-li si připomenout první díl Hry na vraha, můžete ho shlédnout na HOROR Filmu. V září je zařazen do programu 4. 9. od 4:30 h. (ráno). Oproti tomu Marihuanu můžete vidět již tuto neděli od 4:50 h na stejném programu. 

3. 1. 2014, 9:17

Hra na vraha se na stanici Horor film objeví v premiéře 8. 1. v 3:15 h. a v repríze 28. 1. od 2:50 h.

21. 8. 2003, 11:44

Přestože zatím nebyl dokončen žádný nový film (s výjimkou neustále se rodících dalších epizod Bastarda Vegy), rádi bychom vás upozornili na recenzi filmu Hra na vraha, který se před nedávnem objevil na českých webových stránkách věnovaných hororu - www.studna.net. Zmiňovanou recenzi, která pro náš snímek nedopadla nejhůře, najdete přímo zde.

10. 6. 2002, 11:10

V časopise Rock & Pop vyšla krátká recenze soundtracku k filmu Hra na vraha. Přestože není vyloženě pozitivní, její text, jehož autorem je Petr Korál, si zde nyní můžete přečíst.

"Hra na vraha

Ač je to k nevíře, někteří amatérští filmaři ke svým dílkům pořídí dokonce i soundtrack. Jako je tomu v případě společnosti Ducháček Movies: její snímek Hra na vraha je prý hodně úchylná záležitost, a neméně ´úchylná´ je i tahle kompilace. Vedle sebe stojí znamenití doomcoristé Tisíc let od ráje, na výrazném dívčím zpěvu stavějící Khrysty Proudlock, relativně neotřele znějící Where, příjemně poprocková Jitřenka, jakož i těžkopádný tancovačkový hevík Tuborgu a obskurní hudební pokusy šéfa Ducháčků Pavla Žďárka...

* * 1/2"

24. 2. 2002, 10:49

V úterý 26. února 2002 proběhne v rámci soutěže PAF v pražském kině MAT (Karlovo náměstí) promítání Hry na vraha. Soutěžní blok začíná v 18 hod. a vstupné je 30,- Kč. Film "Scénář" bohužel do soutěže neprošel.

17. 1. 2002, 10:47

Do soutěže PAF byly nasazeny filmy Hra na vraha a Scénář. Filmy Ducháček Movies také uvidíte na festivalu Vysněná zem, který organizuje a pořádá Petr Tomek.

14. 10. 2001, 10:38

Pokud máte problémy se spouštěním traileru filmu Hra na vraha, je to možná z důvodu, že nemáte nainstalovaný patřičný kodek. Ten seženete na adrese www.divx.com

13. 9. 2001, 10:33

Konečně pro vás máme ke stažení trailer k filmu Hra na vraha. Jeho premiéra bude v rámci Večera amatérského filmu dne 9. října 2001 od 18 hod. v kině MAT. Další projekce v některém z pražských kin je pak plánována na listopad.

29. 7. 2001, 10:17

Hra na vraha dokončena! Během srpna vzniknou webové stránky k filmu a objeví se na nich trailer. Premiéra proběhne v září v jednom z pražských kin na první projekci Ducháček Movies. Čas a místo bude brzy upřesněno. Všichni jste srdečně zváni.

29. 5. 2001, 10:10

Pokud si ještě pamatujete horor Hra na vraha, o kterém už v novinkách byla reč, tak vězte, že se konečně stříhá! Jako důkaz, že je naše mutace "českého hláškového filmu s americkou vyvražďovačkou" skutečně ve výrobě, tu máme dvě fotky z natočeného materiálu (tzn. že záběry obsahující tyto scény se v závěrečném sestřihu třeba nemusí ještě objevit).

obrazek galerie obrazek galerie

26. 3. 2001, 9:58

Nyní přijde pod střihačské nůžky buď horor Hra na vraha (režie: Pavel Žďárek) nebo psychologicky hororová povídka Psychoanalýza (režie: Filip Coufal). Výsledek by měl být ke shlédnutí někdy za měsíc. O konečné volbě titulu a pracích na něm vás budeme informovat.

4. 2. 2001, 9:39

O tomto víkendu byl kompletně natočen vyvražďovací horor Hra na vraha. Tento snímek, jenž bude patrně sestříhán s kontaktním zvukem a vyznačovat se bude "dokumetární" kamerou, byl natočen velice kuriózním způsobem a za velice krátký časový úsek. V hlavních rolích se objeví Denisa Coufalová, Jařek Kasal, Filip Coufal, Míša a Petr Tomek. Scénář a režie: Pavel Žďárek. Plánovaná premiéra: duben 2001.

Bulletin
DM 15 let